Nieuwbouw woning aan de Gooijerdijk 5 te Langbroek.

In opdracht van Van Mourik Bouw Ophemert hebben wij een woning ontworpen voor de familie Briene aan de Gooijerdijk 5 te Langbroek. Aangezien de woning tussen de weilanden in het groen gesitueerd is, is er gekozen om de woning een landelijke uitstraling te geven. Zo is er onder andere gekozen voor traditionele materialen als baksteen voor de gevels, hout voor de kozijnen en is het zadeldak met wolfseinden voorzien van pannen.
Deze woning laat zien dat er door gebruik te maken van traditionele materialen toch aan de eisen van deze tijd kan worden voldaan. Zo behaald de woning een lage EPC-waarde wat staat voor een energielabel A+++, tevens voldoet de woning aan het concept luchtdicht bouwen.

Voor wat betreft de indeling van de woning bestaat de begane grond uit een royale woonkeuken met bijkeuken gesitueerd aan de achterzijde van de woning. Door gebruik te maken van dubbele deuren met zijlichten kan vanuit de woonkeuken de veranda bereikt worden. Aan de voorzijde van de woning bevind zich de woonkamer met open haard, tevens bevind zich hier een slaapkamer met eigen sanitaire voorziening. Op de verdieping bevinden zich vier slaapkamers en de badkamer alle verbonden door een royale overloop met vide welke uitzicht geeft op de hal van de begane grond.

Kenmerken