Nieuwbouw woonvoorziening 'Zuiderheim' te Puttershoek

Dit project is in opdracht van Adullam Gehandicaptenzorg tot stand gekomen. De nieuwbouw word gerealiseerd aan de overzijde van het bestaande dagactiviteitencentrum (DAC) “Waardheim“, waar veel van de toekomstige bewoners hun dagbesteding zullen gaan invullen. Zuiderheim zal plaats gaan bieden aan 42 zorgappartementen, voor mensen met een verstandelijke beperking, verdeeld over zes woongroepen.

De nieuwbouw bestaat qua hoofdvorm uit twee losstaande bouwvolumes welke door middel van een verbindingsgang aan elkaar gekoppeld zijn. In deze verbindingsgang bevindt zich tevens de hoofdentree van het gebouw. Het gebouw is opgedeeld in 6 woongroepen over twee bouwlagen, elke woongroep bestaat weer uit ca. 7 zorgappartementen en een gezamenlijke woonkamer. Elk zorgappartement heeft een eigen entree vanuit de gezamenlijke verbindingsgang, en bestaat uit een woonkamer, slaapkamer en eigen badkamer.

Bij het ontwerpen van het gebouw is er naar gestreefd om het gebouw geen massief uiterlijk te geven, maar zoveel mogelijk op te laten gaan in de huidige (toekomstige) bebouwing. Dit is gedaan door bij de gevels gebruik van verschillende materialen en het toepassen van topgevels. Verder is het gebouw opgezet in de “jaren 30-stijl” door onder andere gebruik te maken van roeden in de ramen en het gebruik van zink voor de dakkapellen.

Kenmerken