Nieuwbouw "Petrakerk" Gereformeerde Gemeente in Nederland te Ochten

De Petrakerk staat samen met de Detmarschool en Sébaschool aan het Katsland in nieuwbouwproject Triangel te Ochten. Het kerkgebouw bied plaats aan ca. 625 personen op de begane grond, daarnaast bestaat er nog een mogelijkheid om in de toekomst een galerij voor ca. 300 personen te realiseren. Verder is het gebouw geheel onderkelderd, in dit onderhuis bevinden zich een zestal zalen voor o.a. vergaderingen en catechisatie, een opbaarruimte, keuken, een fietsenkelder voor ca. 50 fietsen en diverse ondersteunde ruimtes.

Het torenelement bestaat uit een tweetal metselwerkschijven met daartussen koperen plaatwerk, de toren is afgedekt met een koperen spits welke voorzien is van een haan.

De zeshoekige kerkzaal heeft een licht interieur, mede door de verticale glasstroken waarbij voldoende daglicht de kerkzaal binnen komt. De banken zijn in een drietal rechte rijen richting het liturgisch centrum opgesteld. De banken alsmede het liturgisch meubilair zijn uitgevoerd in blank gelakt hout waarbij de opklapbare banken bekleed zijn met een rode stof.

Kenmerken